Vålerenga Fotball

Om klubben

Om klubben

 

Vålerenga Fotball jobber etter visjonen Oslos stolthet.

Vålerenga Fotball ble stiftet 29.juli i et kassesnekkeri i bakgården i Vålerenggata 29. Vålerenga Fotball er både en bredde- og toppklubb, og skal være en klubb for alle. Herrer elite er skilt ut og tilhører nå vår søsterklubb Vålerenga Fotball Elite som vi har et tett samarbeid med.

I 2017 sesongen har Vålerenga Fotball ca 1500 registrerte medlemmer og en av de største fotballklubbene i Oslo I inneværende sesong har vi ca 90 lag i klubben, og godt over 200 trenere og lagledere gjennom dugnad som muliggjør et stort aktivitetsnivå.

Vi har gjennom flere år hatt fokus på bl.a. inkludering, integrering og barnefattigdom, både gjennom vårt daglige arbeid på feltet, og sammen med vår stiftelse Vålerenga Fotball Samfunn. Vi har også et samarbeid med Redd Barna som handler om både trygghet på trening og inkludering.

Vålerenga Fotball er en av klubbene i Norge som arrangerer flest turneringer, fra store barnecuper til mindre bredde- og elite-cuper for ungdom, samt oldboys-turneringer. Vi har også et akademi som har aktivitet året rundt, og flere fotballskoler i skolens ferier. Tanken bak tilbudene er å gi treningsvillige gutter og jenter et ekstra tilbud.

Vålerenga Fotball er eier av Intility Arena.

Vålerenga Fotball etablerte i 2010 et selskap, Vålerenga Kultur- og Idrettspark AS (VKIP AS) med et eget styre. Selskapet er ansvarlig for byggingen og er det selskapet som inngår avtaler med bank, leietakere og entreprenør. Senere ble Vålerenga Stadion AS etablert, dette selskapet skal eie og drive baneanleggene.

Største leietakere er Oslo kommune ved Valle Videregående skole og Vålerenga Fotball Elite. I tillegg er det Sjappa, Vålerengas supporterbutikk, Øst, Klanens pub som allerede har åpnet, samt Valle idrettsbarnehage, dagligvarebutikk og treningssenter som skal åpne fra 2018.

Både vårt damelag og herrene i Vålerenga FOtball Elite spiller sine kamper på Intility Arena. I tillegg vil våre barne- og ungdomslag få mulighet for trening/kamp på stadion samt at vi arrangerer årlig vår 3v3 cup her.

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift